'Voetreflextherapie is een milde, effectieve en verantwoorde behandelwijze om jouw gezondheid te verbeteren.'

 Als voetreflextherapeut

 - Begeleid ik je op jouw pad naar een betere gezondheid
- Gebruik ik jouw voeten als kompas om de juiste weg te vinden
- Verzorg ik maatwerk, afgestemd op jouw persoonlijke vraag 

Ervaar jij dat lichamelijke klachten je dagelijkse leven beïnvloeden? Voel je beperkingen als gevolg van (onbegrepen) gezondheidsproblemen? Wordt je wel eens moe van de zoektocht naar een gezonder lichaam en vind je in het reguliere circuit geen oplossing? 
Dan  is voetreflextherapie wellicht iets voor jou!
Een pluspunt van mijn manier van werken is dat ik westerse behandelingen combineer met Chinese geneeswijzen, deze systemen versterken elkaars werking. Te behandelen zijn o.a.:

 

Klachten:

Zoals:

Op mentaal gebied

Stress, depressie en burn-out, emotionele onbalans, angsten, hoofdpijn, migraine

Op orgaanniveau

Spijsverteringsklachten, obstipatie en diarree, maag- en darmproblemen, kortademigheid en astma, blaasontsteking, incontinentie, oedeem

Aan het 
bewegingsapparaat

Acute en chronische spier- en gewrichtspijn, schouder- en rugpijn, hielspoor, frozen shoulder, tennis- en golfelleboog, carpaal tunnelsyndroom

Van de zintuigen 

Oog- en oorproblemen, eczeem en huiduitslag

Met hormonale oorsprong

PMS, pijnlijke menstruatie, overgangsklachten

Van het afweersysteem

Hooikoorts en allergieën

Onbegrepen klachten

Vermoeidheid, energietekorten, slapeloosheid

Overig

Herstel na operatie of ziekte, ontgiften, overgewicht

Neem contact op en leg me je probleem voor,
ik geef direct duidelijkheid over de mogelijkheden.

Mijn specialisatie: Oncoreflextherapie

Ben je regulier onder behandeling voor kanker en wil je weten wat je zelf kunt doen? Ben je moe van de behandelingen en wil je je lichaam weer eens op een positieve manier voelen? Bijwerkingen als concentratieverlies en vermoeidheid hebben een grote invloed op je dagelijks leven, je wil er zo snel mogelijk iets aan doen. Oncoreflextherapie  is voetreflextherapie speciaal gericht op het begeleiden van mensen met kanker tijdens het ziekte- en herstelproces. Lees verder bij 'Oncoreflex' wat ik in dit proces voor je kan betekenen.


Aanvullende methoden op een voetreflexbehandeling:

Ooracupunctuur

Net als op de voet zijn ook in het oor alle delen van het lichaam terug te vinden. Voetreflex en ooracupunctuur vullen elkaar perfect aan. Ooracupunctuur kan ook ingezet worden bij problemen als hooikoorts, overgewicht en stoppen met roken.

Cupping

 

Cupping is een techniek waarbij door middel van zogenaamde cups een vacuüm wordt gecreëerd waardoor de bloedtoevoer wordt gestimuleerd en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit is vooral effectief bij spierpijn en ontstekingen.

 

TuiNa

Tijdens mijn studiereis naar China heb ik aan de Universiteit van Beijing Chinese lichaamsmassage geleerd; TuiNa (letterlijk: Tui=duw en Na=grijp). Door het stimuleren van energiebanen (meridianen) worden blokkades in het lichaam opgeheven. Dit heeft niet alleen effect op spieren en gewrichten, maar ook op de interne organen.

Moxalamp

Bij blokkades als gevolg van stagnatie van het bloed in de meridianen kan de moxalamp ingezet worden. Deze versterkt de qi (levensenergie) en geeft een weldadige warmte die de diepere lagen van het lichaam bereikt waardoor spieren verzachten en soepeler worden. 

Stoelmassage

Massage op de werkvloer is stress-reducerend en werkt preventief bij het voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat. Met stoelmassage breng ik medewerkers weer gezond in beweging. Alle belangrijke drukpunten op de rug, nek, armen, handen en hoofd worden behandeld.