Voetreflex
  therapie op maat

Voetreflextherapie

 

- Je hebt lichamelijke klachten die je leven beïnvloeden
- Je voelt beperkingen als gevolg van (onbegrepen) gezondheidsproblemen
- Je vindt in het reguliere circuit geen oplossing

 Herken je dit? Dan is voetreflextherapie misschien iets voor jou!

90% van alle ziekten en kwalen wordt veroorzaakt door (onbewuste) stress. Dit uit zich op de plek waar zich jouw zwakste schakel bevindt. Bij de een geeft dit lichamelijke problemen zoals maagklachten, obstipatie, astma, eczeem of reuma en bij de ander mentale klachten zoals slapeloosheid, burn-out of depressie. Het goede nieuws is dat je hier iets aan kunt doen.

 Als voetreflextherapeut

 

- Begeleid ik je naar een betere gezondheid
- Beheers ik diverse behandeltechnieken
- Verzorg ik maatwerk per persoon 

 

Een pluspunt van mijn manier van werken is dat ik westerse behandelingen combineer met Chinese geneeswijzen, deze systemen versterken elkaars werking. Ik  kan je helpen bij de volgende klachten:

 

Klachten:

Zoals:

Op mentaal gebied

Stress, depressie en burn-out, emotionele onbalans, angsten, hoofdpijn, migraine

Op orgaanniveau

Spijsverteringsklachten, obstipatie en diarree, maag- en darmproblemen, kortademigheid en astma, blaasontsteking, incontinentie, oedeem

Aan het 
bewegingsapparaat

Acute en chronische spier- en gewrichtspijn, schouder- en rugpijn, hielspoor, frozen shoulder, tennis- en golfelleboog, carpaal tunnelsyndroom

Van de zintuigen 

Oog- en oorproblemen, tinnitus, eczeem en huiduitslag

Met hormonale oorsprong

PMS, pijnlijke menstruatie, overgangsklachten, fertiliteitsproblemen

Van het afweersysteem

Hooikoorts en allergieën

Onbegrepen klachten

Vermoeidheid, energietekorten, slapeloosheid

Overig

Herstel na operatie of ziekte, ontgiften, overgewicht, stoppen met roken

 

 

Mijn specialisatie: Oncoreflextherapie

Ben je regulier onder behandeling voor kanker en wil je weten wat je zelf kunt doen? Ben je moe van de behandelingen en wil je je lichaam weer eens op een positieve manier voelen? Bijwerkingen als concentratieverlies en vermoeidheid hebben een grote invloed op je dagelijks leven, je wil er zo snel mogelijk iets aan doen. Oncoreflextherapie  is voetreflextherapie speciaal gericht op het begeleiden van mensen met kanker tijdens het ziekte- en herstelproces. Lees verder bij 'Oncoreflex' wat ik in dit proces voor je kan betekenen.

Kennisbijeenkomst 'Voeding bij kanker'

Vrijdag 15 november 2019 van 13.30 tot 15.30 uur verzorg ik de kennisbijeenkomst 'Voeding bij kanker' bij inloophuis De Eik in Eindhoven. Niet veel mensen zijn zich bewust van wat voeding kan betekenen voor de opbouw van je immuunsysteem en welke voeding je juist het beste kunt vermijden bij een ziekte als kanker. In deze bijeenkomst deel ik mijn kennis hierover en zet ik uiteen wat voeding eigenlijk is (en dat is niet alleen je eten!) en op welke manier je zelf het heft in eigen hand kunt nemen als je actief je gezondheid wil verbeteren. Inschrijven doe je via de website van inloophuis De Eik. Deelname is €5,50 of twee strippen van de strippenkaart van De Eik, er zijn 10 plaatsen beschikbaar. 

Aanvullende methoden op een voetreflexbehandeling:

Ooracupunctuur

Net als op de voet zijn ook in het oor alle delen van het lichaam terug te vinden. Voetreflex en ooracupunctuur vullen elkaar perfect aan. Ooracupunctuur is ook zeer effectief bij problemen als hooikoorts, overgewicht en stoppen met roken.

Cupping

 

Cupping is een techniek waarbij door middel van zogenaamde cups een vacuüm wordt gecreëerd waardoor de bloedtoevoer wordt gestimuleerd en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit is vooral effectief bij spierpijn en ontstekingen.

 

TuiNa

Tijdens mijn studiereis naar China heb ik aan de Universiteit van Beijing Chinese lichaamsmassage geleerd; TuiNa (letterlijk: Tui=duw en Na=grijp). Door het stimuleren van energiebanen (meridianen) worden blokkades in het lichaam opgeheven. Dit heeft niet alleen effect op spieren en gewrichten, maar ook op de interne organen.

Moxalamp

Bij blokkades als gevolg van stagnatie van het bloed in de meridianen kan de moxalamp ingezet worden. Deze versterkt de qi (levensenergie) en geeft een weldadige warmte die de diepere lagen van het lichaam bereikt waardoor spieren verzachten en soepeler worden. 

Stoelmassage

Massage op de werkvloer is stress-reducerend en werkt preventief bij het voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat. Met stoelmassage breng ik medewerkers weer gezond in beweging. Alle belangrijke drukpunten op de rug, nek, armen, handen en hoofd worden behandeld. 

 

 Irma Scheepers  
- Saffier 9   5629 GL Eindhoven  info@irmascheepers.nl   06-20568098
- Ouverture 89  5629 PS Eindhoven (dependance huisartsenpraktijk Dr. Berkhoudt)