Voetreflextherapie
  -----Ja, natuurlijk!-----


Voetreflextherapie Eindhoven

06-20568098

Voetreflextherapie

 

- Je hebt lichamelijke klachten die je leven beïnvloeden
- Je voelt beperkingen als gevolg van (onbegrepen) gezondheidsproblemen
- Je vindt in het reguliere circuit geen oplossing

 Herken je dit? Dan is voetreflextherapie misschien iets voor jou!

90% van alle ziekten en kwalen wordt veroorzaakt door (onbewuste) stress. Dit uit zich op de plek waar zich jouw zwakste schakel bevindt. Bij de een geeft dit lichamelijke problemen zoals maagklachten, obstipatie, astma, eczeem of reuma en bij de ander mentale klachten zoals slapeloosheid, burn-out of depressie. Het goede nieuws is dat je hier iets aan kunt doen.

 Als voetreflextherapeut 

- Begeleid ik je naar een betere gezondheid
- Beheers ik diverse behandeltechnieken
- Verzorg ik maatwerk per persoon 

 
Een pluspunt van mijn manier van werken is dat ik westerse behandelingen combineer met Chinese geneeswijzen, deze systemen versterken elkaars werking. 

Ik  kan je helpen bij de volgende klachten:

 

Klachten:

Zoals:

Op mentaal gebied

Stress, depressie en burn-out, emotionele onbalans, angsten, hoofdpijn, migraine

Op orgaanniveau

Spijsverteringsklachten, obstipatie en diarree, maag- en darmproblemen, kortademigheid en astma, blaasontsteking, incontinentie, oedeem

Aan het 
bewegingsapparaat

Acute en chronische spier- en gewrichtspijn, schouder- en rugpijn, hielspoor, frozen shoulder, tennis- en golfelleboog, carpaal tunnelsyndroom

Van de zintuigen 

Oog- en oorproblemen, tinnitus, eczeem en huiduitslag

Met hormonale oorsprong

PMS, pijnlijke menstruatie, overgangsklachten, fertiliteitsproblemen

Van het afweersysteem

Hooikoorts en allergieën

Onbegrepen klachten

Vermoeidheid, energietekorten, slapeloosheid

Overig

Herstel na operatie of ziekte, ontgiften, overgewicht, stoppen met roken

 

Mijn specialisatie: Oncoreflextherapie

"Even een moment van rust en ontspanning, dat is wat de behandelingen van Irma voor mij betekenen. Ik voel me hier even geen patiënt."

Ben je regulier onder behandeling voor kanker en ben je moe van de behandelingen? Wil je je lichaam weer eens op een positieve manier voelen? Bijwerkingen als concentratieverlies en vermoeidheid hebben een grote invloed op je dagelijks leven, je wil er zo snel mogelijk iets aan doen. Oncoreflextherapie  is voetreflextherapie speciaal gericht op het begeleiden van mensen met kanker tijdens het ziekte- en herstelproces. Lees verder bij 'Oncoreflex' wat ik in dit proces voor je kan betekenen.


Aanvullende methoden op een voetreflexbehandeling:

Ooracupunctuur

"Ik kwam eigenlijk voor iets anders, maar toen ik bij de intake meldde dat ik ook hooikoorts had heb ik daar ooracupunctuur voor gehad. Mijn klachten zijn sterk afgenomen en met af en toe een herhaalbehandeling heb ik bijna geen last meer."

Net als op de voet zijn ook in het oor alle delen van het lichaam terug te vinden. Voetreflex en ooracupunctuur vullen elkaar perfect aan. Ooracupunctuur is ook zeer effectief bij problemen als hooikoorts, overgewicht en stoppen met roken.

Cupping

 

"Na 6 behandelingen bij de fysiotherapeut waren mijn pijnklachten nog niets verbetert. Na 2 behandelingen met cupping  voelden mijn schouders weer soepel en kon ik mijn hoofd weer helemaal naar rechts draaien! Ik ben blij verrast met het resultaat!"

Cupping is een techniek waarbij door middel van zogenaamde cups een vacuüm wordt gecreëerd waardoor de bloedtoevoer wordt gestimuleerd en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit is vooral effectief bij spierpijn en ontstekingen.

 

TuiNa


Tijdens mijn studiereis naar China heb ik aan de Universiteit van Beijing Chinese lichaamsmassage geleerd; TuiNa (letterlijk: Tui=duw en Na=grijp). Door het stimuleren van energiebanen (meridianen) worden blokkades in het lichaam opgeheven. Dit heeft niet alleen effect op spieren en gewrichten, maar ook op de interne organen.

Moxalamp

Bij blokkades als gevolg van stagnatie van het bloed in de meridianen kan de moxalamp ingezet worden. Deze versterkt de qi (levensenergie) en geeft een weldadige warmte die de diepere lagen van het lichaam bereikt waardoor spieren verzachten en soepeler worden. 

Stoelmassage


Cadeaubon

 


Geef je vriend, vriendin, geliefde, collega of personeel een cadeaubon voor een ontspannende voetreflexbehandeling. Een cadeau dat bij iedereen in de smaak valt! 

 

 

 Irma Scheepers  
- Saffier 9   5629 GL Eindhoven  info@irmascheepers.nl   06-20568098
- Ouverture 89  5629 PS Eindhoven (dependance huisartsenpraktijk Dr. Berkhoudt)