Irma Scheepers

                               Natuurgeneeskundig therapeut / Voetreflextherapeut                                                  

Wat is voetreflex?

Alternatieve geneeswijze Eindhoven

Voetreflex is het masseren van reflexpunten, meridianen en acupunctuurpunten op het onderbeen en de voet die corresponderen met de organen en gebieden in het lichaam. Veel uiteenlopende klachten kunnen worden behandeld; van lichamelijke pijn en spanningsklachten tot gevoelens van irritatie, depressie, piekeren, e.d. Ik behandel volgens de westerse geneeswijze die ervan uitgaat dat de voeten een plattegrond van het lichaam zijn, en volgens de Chinese geneeswijze die door het stimuleren van energiebanen balans in het lichaam brengt. 

Wat is TuiNa? 

TuiNa massage

Tijdens mijn studiereis naar China heb ik aan de Universiteit van Beijing Chinese lichaamsmassage geleerd; TuiNa (letterlijk: Tui=duw en Na=grijp). Deze massages worden voornamelijk ingezet bij spier- bot- en gewrichtsklachten. Door het stimuleren van energiebanen wordt de balans herstelt.

Wat is stoelmassage?

Stoelmassage Eindhoven

Massage op de werkvloer is stress-reducerend en werkt zeer preventief bij het voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat. Met stoelmassage breng ik uw medewerkers weer gezond in beweging. Alle belangrijke drukpunten op de rug, nek, armen, handen en hoofd worden behandeld. Een offerte op maat wordt op aanvraag gemaakt. 


Overige behandelmogelijkheden:
Cupping
Bij spierpijn, acute pijn en ontstekingen. Heft blokkades op en zorgt dat de bloedtoevoer wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.


Moxalamp
Bij blokkades als gevolg van stagnatie van het bloed in de meridianen. Versterkt de qi (levensenergie) en geeft een weldadige warmte. Niet te verwarren met een infrarood lamp. De moxalamp bevat mineralenplaten die de diepere lagen van het lichaam kunnen bereiken.


Oorreflexologie (ooracupunctuur/ooracupressuur)
Wordt gebruikt bij zowel psychische als lichamelijke klachten en is tevens effectief bij acute en chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat.