Irma Scheepers

                               Natuurgeneeskundig therapeut / Voetreflextherapeut                                                  

Wat is voetreflex?

Alternatieve geneeswijze Eindhoven

Voetreflex is het masseren van reflexpunten op het onderbeen en de voet die corresponderen met de organen en gebieden in het lichaam. Je kunt op deze manier veel uiteenlopende klachten behandelen; van lichamelijke pijn en spanningsklachten tot gevoelens van irritatie, depressie, piekeren, e.d. Ik behandel volgens de westerse geneeswijze die ervan uitgaat dat de voeten een plattegrond van het lichaam zijn, en volgens de Chinese geneeswijze die door het stimuleren van energiebanen balans in het lichaam brengt. 

Wat is TuiNa? 

TuiNa massage

Tijdens mijn studiereis naar China heb ik aan de Universiteit van Beijing Chinese lichaamsmassage geleerd; TuiNa (letterlijk: Tui=duw en Na=grijp). Deze massages worden voornamelijk ingezet bij spier- bot- en gewrichtsklachten. Door het stimuleren van energiebanen wordt de balans herstelt.

Wat is stoelmassage?

Stoelmassage Eindhoven

Stoelmassage is een ontspannende manier om klachten aan het bewegingsapparaat te verhelpen en werkt zeer preventief. Een moment van diepe ontspanning tussen het werk door brengt medewerkers weer gezond in beweging. Alle belangrijke drukpunten op de rug, nek, armen, handen en hoofd worden behandeld. Je kunt een vrijblijvende offerte op maat aanvragen. 


Overige behandelmogelijkheden:
Cupping
Bij spierpijn, acute pijn en ontstekingen. Heft blokkades op en zorgt dat de bloedtoevoer wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.


Moxalamp
Bij blokkades als gevolg van stagnatie van het bloed in de meridianen. Versterkt de qi (levensenergie) en geeft een weldadige warmte. Niet te verwarren met een infrarood lamp. De moxalamp bevat mineralenplaten die de diepere lagen van het lichaam kunnen bereiken.
Moxa
Voor het stimuleren van een bepaald acupunctuurpunt kan ook een moxastaaf worden gebruikt.