Wat is voetreflextherapie?

Alternatieve geneeswijze Eindhoven

Voetreflex is het masseren van reflexpunten, meridianen en acupunctuurpunten op het onderbeen en de voet die corresponderen met de organen en gebieden in het lichaam. Veel uiteenlopende klachten kunnen worden behandeld; van lichamelijke pijn en spanningsklachten tot gevoelens van irritatie, depressie, piekeren, e.d. Ik behandel volgens de westerse geneeswijze die ervan uitgaat dat de voeten een plattegrond van het lichaam zijn, en volgens de Chinese geneeswijze die ervan uitgaat dat door het stimuleren van energiebanen de balans in het lichaam wordt herstelt.

Wat is oorreflexologie?

Net als op de voet zijn ook in het oor alle delen van het lichaam terug te vinden. Ooracupunctuur is een aanvulling op een  voetreflexbehandeling, beide systemen versterken elkaar. Bij zowel psychische klachten als bij acute en chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat is ooracupunctuur heel effectief. Er kan ook zonder naalden gewerkt worden (ooracupressuur).


Wat is cupping?

Cupping is een techniek waarbij door middel van zgn. cups een vacuüm wordt gecreëerd waardoor blokkades worden opgeheven, de bloedtoevoer wordt gestimuleerd en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Bij spierpijn, acute pijn en ontstekingen. 

Wat is TuiNa? 

TuiNa massage

Tijdens mijn studiereis naar China heb ik aan de Universiteit van Beijing Chinese lichaamsmassage geleerd; TuiNa (letterlijk: Tui=duw en Na=grijp). Deze massages worden voornamelijk ingezet bij spier- bot- en gewrichtsklachten. Door het stimuleren van energiebanen wordt de balans herstelt.

Wat is de  moxalamp?

Bij blokkades als gevolg van stagnatie van het bloed in de meridianen kan de moxalamp ingezet worden. Deze versterkt de qi (levensenergie) en geeft een weldadige warmte. Met name als er sprake is van tekorten, bij koude- of leegteklachten wordt de lamp ingezet. Niet te verwarren met een infrarood lamp. De moxalamp bevat mineralenplaten die de diepere lagen van het lichaam kunnen bereiken. Wat is stoelmassage?

Massage op de werkvloer is stress-reducerend en werkt zeer preventief bij het voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat. Met stoelmassage breng ik uw medewerkers weer gezond in beweging. Alle belangrijke drukpunten op de rug, nek, armen, handen en hoofd worden behandeld.