Oncoreflex*

Begeleiding bij kanker

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt dan zorgt dat voor grote onrust; lichamelijk en geestelijk volgt een zwaar traject. Voetreflex is een zachte en humane manier om ondersteuning te bieden tijdens de verschillende fasen van dit proces. De massages zijn bedoeld om de kwaliteit van leven te verhogen en niet om kanker te behandelen. Per behandeling wordt bekeken waar behoefte aan is. 

Wat kan voetreflex betekenen bij kanker?

 • Voetreflex voorafgaand aan chemotherapie
  Hoe sterker je je voelt, hoe beter je de behandelingen zult ondergaan.
 • Voetreflex tijdens of na chemotherapie
  Speciaal gericht op het tegengaan van misselijkheid en voor opbouw van energie. Hoewel het moeilijk is om tijdens chemotherapie de bijwerkingen tegen te gaan is er vaak toch een effect merkbaar.
 • Voetreflex voor emotionele stabiliteit
  Een sterke geest draagt bij aan het herstel. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je naasten is deze massage zeer geschikt vanwege het troostende karakter. De massage is een combinatie van rug- en voetmassage.
 • Voetreflex voor ontgifting en reiniging
  Na de behandelingen is het belangrijk dat alle gifstoffen uit je lichaam verwijderd worden. Deze massage is een sterke ondersteuning bij dit proces en is belangrijk in de herstelfase.
 • Voetreflex voor energieherstel
  Een veelgehoorde klacht is een diepe vermoeidheid na de behandelingen. Deze bijwerking kan lang duren. Je lichaam krijgt door deze massage ondersteuning bij het herstel van je energieniveau.

 Voeding bij kanker

Een belangrijk thema bij kanker is voeding. Vaak wordt het thema voeding niet belicht en men is van mening dat voeding geen invloed heeft op (het ontstaan van) kanker. In de natuurgeneeskunde wordt daar heel anders tegenaan gekeken! Juist door goede voeding binnen te krijgen kun je je immuunsysteem versterken, en daardoor het zelfgenezend vermogen van je lichaam optimaliseren. Ik geef bij de behandelingen voedingstips om je gezondheid zo veel mogelijk te bevorderen.


* Let op:

De voetreflexmassages die ik in mijn praktijk geef, de voedingsadviezen en de leefstijltips hebben niet de intentie om kanker te behandelen en mogen niet gezien worden als vervanging van eventuele reguliere behandelingen. Het is een complementaire therapie (aanvullend), die ingaat op de individuele behoefte van de cliënt. Het beoogde effect is het versterken van het immuunsysteem, verbeteren van de kwaliteit van leven en het brengen van rust en ontspanning.

De adviezen zijn gebaseerd op bronnen als (bij-)scholingen, boeken, lezingen, en mijn eigen ervaringen als (ex-)kankerpatiënt. In mijn werk probeer ik zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied, uiteraard voornamelijk op het vlak van natuurgeneeskunde.