Oncoreflextherapie

De mededeling: 'U heeft kanker' brengt een ongelooflijke shock teweeg, plotseling ben je patiënt en al je zekerheden lijken even heel ver weg te zijn. Lichamelijk en geestelijk ga je een zwaar traject tegemoet waarbij alle hulp welkom is. Deze hulp vragen is niet altijd makkelijk, en ook niet voor iedereen zo makkelijk te vinden. Gun jezelf in deze moeilijke periode wat rust en ontspanning, en gun jezelf ook de ervaring van positieve aanrakingen als tegenwicht tegen de zware behandelingen.  

Voetreflex is een zachte en humane manier om ondersteuning te bieden tijdens de verschillende fasen van je ziekte- en herstelproces. De massages zijn bedoeld om de kwaliteit van leven te verbeteren. Per behandeling bekijken we waar behoefte aan is.

Wat kan ik voor je betekenen?

 • Voetreflex voorafgaand aan chemotherapie
  Hoe sterker je je voelt, hoe beter je de behandelingen zult ondergaan.
 • Voetreflex tijdens of na chemotherapie
  Gericht op het tegengaan van misselijkheid en voor opbouw van energie. Lastig om dit doel te bereiken tijdens chemotherapie, maar vaak is er toch een effect merkbaar.
 • Voetreflex voor emotionele stabiliteit
  Deze massage is een combinatie van rug- en voetmassage.
 • Voetreflex voor ontgifting en reiniging
  Na de behandelingen is het belangrijk dat alle gifstoffen uit je lichaam verwijderd worden. Deze massage is een sterke ondersteuning bij dit proces en is belangrijk in de herstelfase.
 • Voetreflex voor energieherstel / concentratieverlies / andere bijwerkingen
  Vermoeidheid! Het is een veelgehoorde klacht na de behandelingen en deze bijwerking kan lang duren. Je lichaam krijgt door deze massage ondersteuning bij het herstel van je energieniveau. Ook voor andere bijwerkingen zijn er technieken om verbetering te verkrijgen.

Voeding bij kanker

Een belangrijk thema bij kanker is voeding. Vaak wordt hier in het reguliere circuit weinig aandacht aan besteed en is men van mening dat voeding geen invloed heeft op (het ontstaan van) kanker. In de natuurgeneeskunde wordt daar heel anders tegenaan gekeken! Met goede voeding kun je je immuunsysteem versterken, en daardoor je zelfgenezend vermogen optimaliseren. Ik geef bij de behandelingen voedingstips om je gezondheid zo veel mogelijk te bevorderen. Deze tips zijn speciaal afgestemd op mensen met kanker.

De voetreflexmassages die ik in mijn praktijk geef, de voedingsadviezen en de leefstijltips zijn geen behandeling van kanker en zijn geen vervanging van eventuele reguliere behandelingen. Het is een complementaire therapie (aanvullend), gericht op de individuele behoefte van jou als cliënt. Per keer kijken we waar behoefte aan is.