Irma Scheepers Voetreflextherapeut

                                                  

Werkwijze         

Begin 2017 heb ik deelgenomen aan een onderzoek naar voetreflextherapie op de werkvloer. Dit onderzoek  is uitgevoerd bij Brabant Zorg. De uitkomsten vindt u hier.                                                           

Wat is voetreflex?

Alternatieve geneeswijze Eindhoven

Je ziek voelen, of ziek zijn, is eigenlijk een gebrek aan gezondheid. Voetreflex is een manier om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren, iets dat in elk mens aanwezig is. Voetreflex is het masseren van reflexpunten op het onderbeen en de voet, die corresponderen met de organen en gebieden in het lichaam. Je kunt op deze manier veel uiteenlopende klachten behandelen; van lichamelijke pijn en spanningsklachten tot gevoelens van irritatie, depressie, piekeren, zorgen, e.d. Deze gevoelens kunnen ten grondslag liggen aan je lichamelijke klachten, óf hier juist een gevolg van zijn, en worden dan ook meegenomen in de behandeling. Ik behandel volgens de westerse en Chinese geneeswijze. De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van de behandeling.

Wat is TuiNa?

TuiNa massage

Aan de Universiteit van Beijing heb ik TuiNa; Chinese lichaamsmassage geleerd. Deze manier van masseren integreer ik in mijn behandelingen en vormt daarmee een waardevolle aanvulling. Deze massages zijn gebaseerd op herstellen van het evenwicht in het lichaam. De massages worden zonder olie en over de kleding heen gegeven.

Wat is stoelmassage?

Stoelmassage Eindhoven

Stoelmassage is een ontspannende manier om klachten aan het bewegingsapparaat te verhelpen en werkt zeer preventief. Het wordt dan ook vaak ingezet in de werkomgeving. De massages worden gegeven volgens de TouchPro methode, gebaseerd op Shiatsu massage. Alle belangrijke drukpunten op de rug, nek, armen, handen en hoofd worden behandeld. Na een korte intake, waarbij gevraagd wordt naar je gezondheidstoestand, wordt een behandeling van 20 minuten gegeven. Indien je meer informatie wenst over stoelmassage kan ik een vrijblijvende offerte op maat maken. Neem dan contact op via info@irmascheepers.nl.

Overige behandelmogelijkheden:

Enkele technieken die een aanvulling kunnen zijn op de behandeling, en die ingezet kunnen worden om de effecten van de behandeling te vergroten, zijn o.a. cupping, moxalamp, moxa, oorreflexologie, stimuleren van de meridianen met de Pointer Excel, e.d. Deze mogelijkheden worden met je besproken en uitgebreid toegelicht.

Gevolgde opleidingen:

Massage & Bewustzijn; Stoelmasseur
TouchPro; Stoelmasseur
Triggerpoint massage voor stoelmasseurs
Sonnevelt Opleidingen; Medische Basiskennis
Total Health; VoetreflexPlus therapeut. Specialisaties: Omgaan met kinderen, Zwangerschapsreflexologie, Succesvol coachen, Cupping University of Beijing; TuiNa Chinese lichaamsmassage
Total Health Oncoreflex; begeleiden van mensen met kanker
Total Health; bijscholing 'Voeding bij kanker'
BIVT; bijscholing 'Tinnitus'
Total Health; bijscholing 'Polsdiagnostiek'
Total Health; bijscholing 'Voeding voor de darmen'