Irma Scheepers Voetreflextherapeut

                                                  

 

Oncoreflex

Begeleiding bij kanker

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt dan zorgt dat voor grote onrust; lichamelijk en geestelijk volgt een zwaar traject. Niet alleen moeten er lastige beslissingen worden genomen met betrekking tot de te volgen behandelingen, maar ook op emotioneel gebied gebeurt er veel. Voetreflex is een zachte en humane manier om ondersteuning te bieden tijdens de verschillende fasen van dit proces. De massages zijn bedoeld om de kwaliteit van leven te verhogen en niet om kanker te behandelen. Per behandeling wordt bekeken waar behoefte aan is. De massages kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op emotionele ondersteuning of op het verminderen van bijwerkingen van de eventuele reguliere behandelingen. 

Heb je nog vragen? Mail naar info@irmascheepers.nl voor meer informatie.

Wat kan voetreflex betekenen bij kanker?

 • Voetreflex voorafgaand aan chemotherapie
  Hoe sterker je je voelt, hoe beter je de behandelingen zult ondergaan.
 • Voetreflex tijdens of na chemotherapie
  Speciaal gericht op het tegengaan van misselijkheid en voor opbouw van energie.
 • Voetreflex voor emotionele stabiliteit
  Een sterke geest draagt bij aan het herstel. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je naasten is deze massage zeer geschikt vanwege het troostende karakter. De massage is een combinatie van rug- en voetmassage.
 • Voetreflex voor ontgifting en reiniging
  Na de behandelingen is het belangrijk dat alle gifstoffen uit je lichaam verwijderd worden. Deze massage is een sterke ondersteuning bij dit proces en is belangrijk in de herstelfase.
 • Voetreflex voor energieherstel
  Een veelgehoorde klacht is een diepe vermoeidheid na de behandelingen. Deze bijwerking kan lang duren. Je lichaam krijgt door deze massage ondersteuning bij het herstel van je energieniveau.

 Voeding bij kanker

Een belangrijk thema bij kanker is voeding. Vaak hoor je van de behandelend artsen dat voeding geen invloed heeft op (het ontstaan van) kanker. In de natuurgeneeskunde wordt daar heel anders tegenaan gekeken! Juist door goede voeding binnen te krijgen kun je je immuunsysteem versterken, en daardoor het zelfgenezend vermogen van je lichaam optimaliseren. Ik geef bij de behandelingen voedingstips om je gezondheid zo veel mogelijk te bevorderen.